Tarikh :05 December 2018
Masa :8.08 pagi - 1.08 petang
Lokasi :Pusat Internet Kg Batu Putih
Peserta :7 orang 
Tujuan 
Kelas ini di adakan bagi mengisi masa lapang cuti sekolah dan pendedahan kepada Microsoft Excel.
Aktiviti 

Para peserta diberikan penerangan asas tentang komponen komputer. Pelajar diberikan tunjuk ajar mengenai Microsoft Office - Excel, beberapa latihan diberikan seperti membuat simpan kira menggunakan excel, jadual dan juga basic formula pengiraan menggunakan Excel

Gambar disini

Tarikh :04 December 2018
Masa :8.08 pagi - 1.08 petang
Lokasi :Pusat Internet Kg Batu Putih
Peserta :7 orang 
Tujuan 
Kelas ini di adakan bagi mengisi masa lapang cuti sekolah dan pendedahan kepada Microsoft Power Point.
Aktiviti 

Para peserta diberikan penerangan asas tentang komponen komputer. Pelajar diberikan tunjuk ajar mengenai Microsoft Office - Power Point, beberapa latihan diberikan seperti membuat presentation, slide dan animasi.

Gambar disni

Tarikh :08 December 2018
Masa : 6.30 pagi - 1.00 petang
Lokasi : Pusat Internet Kg Batu Putih
Peserta : 82 Orang

Tujuan 

Program ini diadakan untuk memberi kesedaran kepada komuniti setempat betapa penting mengamalkan cara hidup sihat seperti bersenam dan menjaga pemakanan seharian.
   
Aktiviti 
Seawal jam 6.30am peserta program menjayakan senamrobik bersama-sama dengan KRT, PIBG, Klinik Kesihatan Batu Putih, KOSPEN dan juga Belia Batu Putih. Selain daripada itu para peserta program melakukan saringan kesihatan dan para peserta diberikan ceramah mengenai beberapa panduan amalan kesihatan seperti Senaman tanpa kos, Pap smear dan Juga Bahaya merokok. Selain dari itu aktiviti seperti seperti mewarna online juga turut di jalankan bagi kanak-kanak yang terlibat pada hari program tersebut.

Gambar disini

 

Tarikh :03 December 2018
Masa :8.19 pagi - 1.20 petang
Lokasi :Pusat Internet Kg Batu Putih
Peserta :7 Orang

Tujuan 

Kelas ini di adakan bagi mengisi masa lapang cuti sekolah dan pendedahan kepada Microsoft Word.
   
Aktiviti 

Para peserta diberikan penerangan asas tentang komponen komputer. Pelajar diberikan tunjuk ajar mengenai Microsoft Office - Word, beberapa latihan diberikan seperti mebuat resume, kad jemputan, menaip surat dan beberapa lagi latihan.

Gambar disini

 

Tarikh :24 November 2018
Masa : 8.00 pagi - 1.00 petang
Lokasi : Pusat Internet Kg Batu Putih
Peserta : 1 orang

Tujuan 

program ini diadakan untuk membantu usahawan sekitar kg batu putih. melalui program ini peserta diberikan bimbingan untuk penghasilan produk kraftangan yang lebih baik. selain itu pengusaha turut diberikan ilmu ict dalam menambahkan lg tahap kemihran ict mereka
   
Aktiviti 
Peserta diberikan taklimat mengenai applikasi my shop. melalui aplikasi ini peserta boleh mengiklankan produk mereka dengan lebih baik dan cepat.
 Gambar Disini